Oren Stretchen

 

Stretchen

Wat is stretchen eigenlijk?

Stretchen is eigenlijk het manipuleren van het huidweefsel en het weer genezen van de huidcellen tot hun normale staat nadat ze kapot zijn gemaakt op een kleine schaal. Deze kleine scheurtjes open de collageenlaag gelijkmatig over de gehele omtrek van het gat. De cellen worden gescheiden door de druk van de stretcher. Na verloop van tijd worden ruimtes gevuld met nieuwe cellen, met als resultaat dat er een groter gat ontstaan is.

Het duurt minimaal 2-4 weken voordat de collageen laag genezen is, zolang er voor voldoende circulatie (door te masseren) en hygiëne word gezorgd. Als de scheurtjes dieper dan de collageen laag zijn , kunnen er scheuren ontstaan die Granuloma heten, oftewel littekenweefsel. Het littekenweefsel heeft langer nodig om te genezen, is vaak geïrriteerd en maakt het verder stretchen veel moeilijker.

Ga niet te gehaast te werk maar neem de tijd!

Je kunt je oren door een professionele piercer laten stretchen of het zelf doen natuurlijk.

Veel mensen kunnen het geduld niet opbrengen om de oren rustig aan te gaan stretchen en nemen enorme risico’s om zo snel mogelijk op de gewenste maat te komen. Stretschen doe je namelijk millimeter bij millimeter met een tussenpozen van minimaal 2-4 weken. Je huid heeft tijd nodig om nieuwe huidcellen aan te maken.

Het komt helaas veel voor dat mensen een bijvoorbeeld een spiraal kopen en binnen een no-time op 6 mm zitten met een bloedend oor, een blowout of nog erger met een dik ontstoken oor waardoor je meteen weer flink mag gaan downsizen en je waarschijnlijk littekenweefsel in de oor krijgt waardoor je niet of bijna niet meer kan verder stretchen.

Welke materialen te gebruiken

Glas en natuurlijke materialen zoals hoorn, hout, bot, steen en amber zijn uitstekende materialen om in je oren te dragen. Staal en titanium kan natuurlijk ook heel goed alleen bij deze kan de huid minder goed ademen en heb je ook weer meer kans op het opstapelen van dode huidcellen dus ook weer meer aanmaak van huidvet en dus vaker schoonmaken om de kans op stank zo beperkt mogelijk te houden.

Silecone tunnels zijn prima om te dragen in je gestretste oren en genezen piercings maar het is absoluut niet aan te raden om met silicone te gaan stretchen. Als je dit onder een microscoop zou bekijken zie je pas hoe poreus silicone eigenlijk is. In deze poreuze oppervlakte kunnen zich dode huidcellen en huidvet ophopen en zo kan er zelfs verkleving ontstaan. Daarnaast trekken silicone tunnels niet altijd mooi rond maar op de laatste plek waar die de oorlel ingaat met als gevold dat de doorbloeding gestopt kan worden en er dood weefsel kan ontstaan.

Verzorging

Een heel belangrijk deel om je gestretchte oren zo gezond mogelijk te houden is de dagelijkse reiniging. Doet bij voorkeur onder de douche. Je lichaam heeft namelijk de neiging om op gestretchte delen van het lichaam huidvet aan te maken en dat huidvet gaat stinken als je dat niet schoon houdt.

Nazorg

Als je gestretchte oren eenmaal genezen zijn dan kan je ze bijvoorbeeld met vitamine E, JoJoba olie of Emoe olie gebruiken om ze gezond en mooi te houden. Het is echt heel belangrijk dat je dit elke dag doet. Het is de moeite waard.

ContactTel: 06-20422607​
 

Mail: info@toppiercings.nl​

 

Toppiercings voor het plaatsen van Piercings en voor uw sieraden!  

Toppiercing heeft ook een Piercing Studio...

© 2016 - 2020 ***Piercing studio "Toppiercings"*** | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel